Hozzávalók

4 fő
50 dkg tehéntúró
2tojás
13 dkg búzadara
10 dkg eper
10 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg zsemlemorzsa
20 dkg mascarpone
 porcukor ízlés szerint
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Csúsztatott palacsinta - Balatonpart menü

    A lisztből, tojásból, egy csipetnyi sóból a szódával és a tejjel palacsintatésztát keverünk. Öntünk hozzá kevés olajat is, majd a palacsintákat vajon kisütjük....

    tovább
  • Császármorzsa

    A vörösborhoz hozzáadjuk a vegyes aszalt gyümölcsöket, és 10 dkg kristálycukrot. Addig forraljuk, amíg a lé nagy része elpárolog, és az egész sűrű, mártásszerű...

    tovább
  • Császármorzsa ribizlis mártással

    Egy lábosban a cukrot egy kis vízzel és a borral felforraljuk. Ha kicsit visszaforrt, beleöntjük a ribizlit. A lisztet elkeverjük a tejjel. Egy picit...

    tovább

Epres túrógombóc

  • epres_turogomboc_rd

50 dkg áttört tehéntúrót 2 db tojássárgájával, 13 dkg búzadarával, csipet sóval összedolgozunk, állni hagyjuk. 2 tojásfehérjét habbá verünk, és a túrós masszához keverjük. A gombócok belsejébe kis eperdarabot helyezünk, forrásban lévő vízbe tesszük őket. Megvárjuk, hogy a gombócok feljöjjenek a tetejére, és mérettől függően 2-3 percig főzzük őket, majd kivesszük. Forrón beletesszük kb. 10 dkg vajban pirított szeletelt mandula és zsemlemorzsa keverékébe. Porcukorral kikevert mascarponéval és friss eperrel tálaljuk.

  • Erzsébet

    2013. 05. 03., 09:40:31

    Az epres túrógombócot még nem probáltam de most ahogy elolvastam az Önök honlapján hamarosan ki fogom probálni.Málnás túrógombócot már megkóstoltuk az nagyon fincsi hiszem azt hogy ez a recept is be fog vállni nállunk.
    Maradok üdvöylettel Erzsébet

Szóljon hozzá