Hozzávalók

3-4 fő
3 dl habtejszín
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
2 doboz áfonya
5-6 db habcsók
1tábla keserű csokoládé
10 dkg pörkölt mogyoró
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Eton Mass

  • Eton_Mass

A tejszínből habot verünk, majd beletördeljük a habcsókot. Eközben vízgőz fölött a csokoládét felolvasztjuk. Az áfonya felét  pedig egy serpenyőben egy kevés porcukorral  5-6 perc alatt szirupos, de mégis darabos szósszá főzzük. Hagyjuk hogy kicsit lehűljön, majd a friss áfonyával együtt a tejszínhabos alapunkhoz adjuk. Finoman elkeverjük, majd megszórjuk mogyoróval, poharakba tesszük és végül meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval.

Szóljon hozzá