Hozzávalók

3-4 fő
 A parféhoz:
5tojássárgája
5 dkg cukor
1vaníliarúd
10 dkg fenyőmag
2 evőkanál porcukor
5 dl tejszín
5tojásfehérje
10 dkg eper chips
 
 A vajkaramellhez:
10 dkg barnacukor
10 dkg juharszirup
6 dkg vaj
3 dl tejszín
 pár szem friss eper a díszítéshez
  • 2 óra felett
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Epres parfé vajkaramell öntettel

  • Epres_parfe_vajkaramell_ontettel

A parféhoz habosra keverünk 5 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 vaníliarúd kikapart magjaival. 10 dkg fenyőmagot egy serpenyőben 2 evőkanál porcukorral karamellizálunk. Felverünk 5 dl tejszínt és az 5 tojásfehérjét. Egy tálban a kihabosított tojássárgájákhoz keverjük a felvert tojásfehérjével fellazított tejszín felét. Hozzáadunk 10 dkg eper chipsszet, a karamellizált fenyőmagot, valamint a maradék tejszínes tojásfehérjét. Terrine formába töltjük és 2-3 órára fagyasztóba tesszük.

A vajkaramellhez 10 dkg barnacukrot, 10 dkg juharszirupot karamellizálunk. Hozzákeverünk 6 dkg vajat és 3 dl felmelegített tejszínt. A lángot kisebbre vesszük és besűrítjük, majd kihűtjük. Tálalásnál a parfét meglocsoljuk a karamellel, szárított eperdarabokkal, karamellizált fenyőmaggal, valamint friss eperdarabokkal kínáljuk.

  • Pusztai Miklós

    2015. 10. 12., 17:00:05

    Kedves Angéla!

    Érdeklődőm,hogy a tejszin amit felver az főzőtejszin vagy habtejszin?

    Köszönöm!

    Pusztai Miklós

Szóljon hozzá