Hozzávalók

3-4 fő
1 kg hagyma
 alma
 borecet
250gram vaj
 fokhagyma
1köteg petrezselyem
 erős paprika
 fehérbor
1 kg kagyló
 néhány szelet kenyér
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Édes, savanyú hagymaszószos kagyló

A hagymát és az almát megfuttatjuk zsiradékon, meglocsoljuk borecettel,  beledobjuk a fokhagymát, valamint a petrezselymet, és tovább pároljuk. Beletesszük a kagylót. Néhány perc párolás után meglocsoljuk fehérborral, és pirítóssal tálaljuk.

Szóljon hozzá