Édes Rizottó

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Sütőpapírból vagy alufóliából vágjunk 2 nagyobb négyzetet. A barackokat félbe vágjuk (a magot benne hagyjuk) és a papír alsó haramdára tesszük. A szélét nagyon szorosan felcsavarjuk, hogy egy zseb képződjön. A csomag végén hagyjunk egy kis nyílást. Egy kislábosban vajat melegítünk. Hozzáadjuk a cukrot, narancslevet, fahéjat és a vanília rúd kikapart magjait. Kis ideig főzzük. Az ízesített vajat öntsük a barackhoz, majd a kis csomagokat lezárjuk. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. A tejbe szórjuk a rizst, és egy csipet sóval és cukorral megfőzzük. Egy mély tányérba tegyünk 1 kanálnyi rizottót, majd egy darabka fehér csokoládét, majd ismét 1 kanálnyi rizottót, és végül a barackot. Leöntjük az ízesített vajjal, és azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk még étcsokoládé forgáccsal.

vissza a listára