Hozzávalók

3-4 fő
2 szem kemény őszi, vagy sárgabarack
2 evőkanál nádcukor
1 csipet fahéj
1/2narancs
2 evőkanál vaj
1/2 rúd vanília vagy pár csepp esszencia
150 gramm rizottó rizs (Arborio vagy Carnarolli)
500 ml tej
1 evőkanál cukor
1 csipet
1/2tábla fehércsokoládé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Édes rizottó

  • Edes_rizotto

Sütőpapírból vagy alufóliából vágjunk 2 nagyobb négyzetet.
A barackokat félbe vágjuk (a magot benne hagyjuk) és a papír alsó haramdára tesszük. A szélét nagyon szorosan felcsavarjuk, hogy egy zseb képződjön.  A csomag végén hagyjunk egy kis nyílást.
Egy kislábosban vajat melegítünk. Hozzáadjuk a cukrot, narancslevet, fahéjat és a vanília rúd kikapart magjait. Kis ideig főzzük.
Az ízesített vajat öntsük a barackhoz, majd a kis csomagokat lezárjuk. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
A tejbe szórjuk a rizst, és egy csipet sóval és cukorral megfőzzük.
Egy mély tányérba tegyünk 1 kanálnyi rizottót, majd egy darabka fehér csokoládét, majd ismét 1 kanálnyi rizottót, és végül a barackot.
Leöntjük az ízesített vajjal, és azonnal tálaljuk.
Megszórhatjuk még étcsokoládé forgáccsal.

Szóljon hozzá