Hozzávalók

8 személyre
1 kg burgonya
fél kg liszt
15 dkg császárhús
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1mokkáskanál bors
1 evőkanál
 tejföl és savanyúság a tálaláshoz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

Dödölle

  • dodolle

A héjában, sós vízben megfőzött, majd megtisztított és egyenletesre tört burgonyát megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, majd kézzel jól összedolgozzuk. A darabokra vágott masszából, lisztezett kézzel hengereket sodrunk, nagyobb darabokra vágjuk, amelyekből nudlikat formázunk, majd addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre (kb. 5-8 perc). Felforrósított serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott császárhúst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kifőtt núdlikat, az apróra vágott fokhagymát és a borsot, majd megpirítjuk. Forrón, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk.

Szóljon hozzá