Hozzávalók

8 személyre
1 kg burgonya
fél kg liszt
15 dkg császárhús
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1mokkáskanál bors
1 evőkanál
 tejföl és savanyúság a tálaláshoz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Motorblokkban sült fóliás flekken és burgonya

    A vöröshagymát karikákra vágjuk. A cikkekre vágott, elősütött burgonyát alufóliába tesszük, megsózzuk,  összecsomagoljuk, majd megsütjük. A tarjaszeleteket –...

    tovább
  • Lecsó

    A felforrósított serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott füstölt szalonnát és vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húsos szalonnát, a karikákra...

    tovább
  • Kolbászos kenyérlapocskák tejföllel 

    A rétesliszthez hozzáadjuk a búzadarát, az élesztőt, a sót, a cukrot, majd 5 dl víz hozzáadásával alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, hogy egy gyúrható...

    tovább

Dödölle

  • dodolle

A héjában, sós vízben megfőzött, majd megtisztított és egyenletesre tört burgonyát megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, majd kézzel jól összedolgozzuk. A darabokra vágott masszából, lisztezett kézzel hengereket sodrunk, nagyobb darabokra vágjuk, amelyekből nudlikat formázunk, majd addig főzzük, amíg feljönnek a felszínre (kb. 5-8 perc). Felforrósított serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott császárhúst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kifőtt núdlikat, az apróra vágott fokhagymát és a borsot, majd megpirítjuk. Forrón, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk.

Szóljon hozzá