Hozzávalók

35
15gr holland kakaópor
60gr teljes kiőrlésű búzaliszt
80gr nyírfacukor
6 db mentalevél
3 db tojás
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Répa-püré

    Egy alaposan lesúrolt répát hámozás nélkül, alufóliába csavarunk, a sütőben 200 fokon, negyven perc alatt puhára sütünk....

    tovább
  • Egészséges házi zabszelet édesítés nélkül

    A sütőt melegítsük elő 200 fokon. Az almát hámozzuk, reszeljük le, keverjük hozzá a zabpelyhet a durvára vágott diót, mandulát, a szezámmagot, az apróra vágott...

    tovább

Diabetikus epres-mentás túrókrém

  • diabetikus_epres_mentas_turokrem_ft

Krém (1 adagra): 18 gr krémtúró, 4 gr nyírfacukor, 18 gr tejszínhab, 1 szem eper, pörkölt, szeletelt mandula

A piskóta készítéséhez a 3 darab egész tojást, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a nyírfacukrot, a holland kakaóport, és a mentaleveleket egy kancsóban alaposan összeturmixoljuk. Habszifonban 2 darab patron segítségével fellazítjuk a masszát. Ezután üvegpoharakba 10 gr-ot mérünk ki belőle, és 30 másodpercre 800 Watton mikrohullámú sütőbe tesszük sülni. A krém elkészítéséhez a krémtúrót, a nyírfacukorral, a tejszínhabbal összekeverjük, majd a krémbe egy szem apróra kockázott epret, és egy csapott evőkanál pörkölt, szeletelt mandulát forgatunk. A krémet a piskóta tetejére halmozzuk és friss gyümölccsel díszítjük.

Szóljon hozzá