Hozzávalók

3-4 fő
1 csomag újhagyma
 olivaolaj
1 kg cukkini
1 dl száraz fehérbor
6 ek tejföl
1 csomag aprított kapor
1 kg durbincs
 tengeri só
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes

Hasonló receptek

  • Garnéla buzara módra

    Fejenként 8-10 darab garnéla farkat megpucolunk. Leszedjük a páncélját, a farkát és eltávolítjuk a bélcsatornát. 2-3 darab paradicsomot meghámozunk és apró...

    tovább
  • Zöldfűszeres busaszelet

    Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss...

    tovább

Durbincs cukkinifőzelékkel

  • Durbincs_cukkinifozelekkel

A hagymákat felaprítjuk, olivaolajon megpirítjuk. A cukkinit legyaluljuk, a közepét kockára vágjuk, majd felöntjük száraz fehérborral, vízzel, felforraljuk és hozzáadjuk a tejfölt. Amikor megfőtt megszórjuk felaprított kaporral és leturmixoljuk. A halszeleteket beirdaljuk a bőrös felükön, a másikat pedig tengeri sóval szórjuk meg, a bőrös felükkel kezdve tűzforró serpenyőben olivaolajon megsütjük. A bébicukkiniket megsózzuk és a halszeletekkel együtt megsütjük.

  • Ancsi23

    2016. 05. 10., 22:10:15

    A séf a műsorban a cukkini külső zöld héját gyalulja csak le, amit félretesz és miután megfőtt a cukkini felkockázott része utána adja csak hozzá, hogy roppanós maradjon (illetve egészségesebb).

Szóljon hozzá