Duplán Kakaós Fonott Kalács

60-120 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A felfuttatott élesztőt alaposan összedolgozzuk a tejjel, a liszttel, a maradék cukorral és a tojások sárgájával. Közben hozzákeverjük az olvasztott vajat, kidolgozzuk. Félretesszük kelni. Elkészítjük a tölteléket. A vajat, vaníliás cukorral, porcukorral, kakaóval, fahéjjal, rummal alaposan elkeverjük, hűtőbe tesszük. A megkelt tésztát 3×3 csíkra vágjuk, a csíkokat ellapítjuk és elosztjuk benne a kakaós tölteléket. Összesodorjuk, majd 3 kis fonatot készítünk belőle és ezekből 1 nagy kalácsot fonunk. Megkenjük tojássárgájával és 180 fokos sütőben készre sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára