Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg min. 60 % csokoládé
3 egész tojás
5 dkg porcukor
3 dl tejszín instant kávé
 Piskótához:
80 g tojássárgája
50 g egész tojás
90 g cukor
120 g tojásfehérje
40 g cukor
150 g darált dió
20 g sima liszt
50 g olvasztott vaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Diós-kávés csokimousse torta

  • Dios_kaves_csokimousse_torta

A feldarabolt csokit, a cukorral és a tojásokkal egy tálba tesszük és vízgőz fölött csípősre melegítjük. A vízgőzről levéve hozzáadjuk a kávéport. kihűtjük és a habbá vert tejszínnel lazítjuk . A piskótához a tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk hozzáadjuk az olvasztott vajat és a habbá vert tojásfehérjét. Kerül még bele darált dió és egy evőkanál liszt is. 170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A csokimousse-t a kihűlt piskótára töltjük és a hűtőbe tesszük.

Szóljon hozzá