Hozzávalók

3-4 fő
6 db nagy fej vöröshagyma
0,5 kg darált bárányhús
2 db zsemle
1 csomag friss koriander
2 dkg fenyőmag
1 dl tamarind szósz
5 dl víz
5 dkg kristálycukor
1 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
 őrölt fahéj
 őrölt római kömény
 őrölt koriandermag
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább
  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább

Darált bárányhússal töltött hagyma

  • Daralt_baranyhussal_toltott_hagyma

A hagymákat éles késsel negyed cikkekbe vágjuk. A külső, nagyobb leveleit 10 percig forró, sós vízben főzzük, majd kiszedve hideg vízbe tesszük. A belsejüket apróra vágjuk és a darált húshoz keverjük az áztatott zsemlével, a pirított, darabolt fenyőmaggal, római köménnyel, korianderrel együtt. Borssal fűszerezzük, majd sózzuk.
A megfőtt hagymaleveleket megtöltjük a bekevert darált hússal, majd kikeverjük a tamarind szószt cukorral, vízzel, sóval, borssal, fahéjjal, illetve az olívaolajjal.
A hagymákat egy magas falú serpenyőbe tesszük, leöntjük a mártással, majd letakarva, lassú tűzön 40 percig főzzük.


Szóljon hozzá