Hozzávalók

4 személyre
1cukkini
1vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1hámozott burgonya
500 ml húsleves
 pár csepp citromlé
evőkanál olívaolaj
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csicseriborsó püré nyárson sült rákkal

    Először elkészítjük a pürét. Egy nagyobb tálba szórjuk az átmosott konzerv csicseriborsót. Pár szemet meghagyunk díszítésnek. Felöntjük egy kevéske levessel,...

    tovább
  • Zöldborsópüré szalonna chips-szel

    Először elkészítjük a szalonna chips-et. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral befedünk, és ráfektetjük a 200 gramm szalonna szeletet. Egy...

    tovább
  • Ravioli, zsályás vajjal

    A tésztához kell 400 gramm finomliszt, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, egy kis víz, olívaolaj, egy csipet só. Összedolgozzuk, majd műanyag fóliába csomagolva...

    tovább

Cukkíni leves

  • cukkinileves

Olajon egy fej aprított hagymát egy gerezd fokhagymával megfuttatunk, és 3 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit, egy szem burgonyát, és megsózzuk. 

A zöldségeket kissé megpirítjuk, majd felöntjük fél liter levessel, vagy vízzel. Fedő alatt 10-15 percig főzzük. Végül a levest összeturmixoljuk, és meglocsoljuk egy csepp citromlével.

Tejföllel és aprított zöldfűszerekkel tálaljuk. Megszórjuk krutonnal.

Szóljon hozzá