Hozzávalók

3-4 fő
6,5 dkg narancslé
6,5 dkg vaj
7,5 dkg darált mogyoró
3 dkg liszt
25 dkg porcukor
2 db közepes cukkIni
5 evőkanál barnacukor
3 dl vörösbor
1 db egész fahéj
30 dkg friss eper
50 dkg mascarpone
1 db lime
1 db vanília rúd
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Cukkinibe töltött epres mascarpone, mogyorós ropogóssal

  • cukkinibe_toltott_epres_mascarpone

6,5 dkg narancslevet és ugyanennyi vajat összemelegítünk, összedolgozzuk 7,5 dkg darált mogyoróval, 3 dkg liszttel és 15 dkg porcukorral, majd 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. 
2 cukkinit 5 cm-es darabokra vágunk, a belsejét kivájjuk, majd leforrázzuk. 
Egy serpenyőben 5 evőkanál barnacukrot karamellizálunk, hozzáöntünk 3 dl vörösbort, beleteszünk egy rúd fahéjat, majd sziruposra forraljuk. 
Kikeverünk fél kiló mascarponét 10 dkg porcukorral és 30 dkg kis darabokra vágott eperrel, hozzáadjuk egy rúd vanília kikapart magjait és egy lime reszelt héját, majd a kivájt cukkinikbe töltjük. A sziruppal és a mogyorós ropogóssal tálaljuk.

Szóljon hozzá