Cukkinibe Töltött Epres Mascarpone, Mogyorós Ropogóssal

15-30 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

6,5 dkg narancs levét és ugyanennyi vajat összemelegítünk, összedolgozzuk 7,5 dkg darált mogyoróval, 3 dkg liszttel és 15 dkg porcukorral, majd 200 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.

2 cukkinit 5 cm-es darabokra vágunk, a belsejét kivájjuk, majd leforrázzuk.

Egy serpenyőben 5 evőkanál barnacukrot karamellizálunk, hozzáöntünk 3 dl vörösbort, beleteszünk egy rúd fahéjat, majd sziruposra forraljuk.

Kikeverünk fél kiló mascarponét 10 dkg porcukorral és 30 dkg kis darabokra vágott eperrel, hozzáadjuk egy rúd vanília kikapart magjait és egy lime reszelt héját, majd a kivájt cukkinikbe töltjük. A sziruppal és a mogyorós ropogóssal tálaljuk.

vissza a listára