Hozzávalók

2 személyre
2 db cukkíni
2 db sárgarépa
1/2póréhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db chili paprika
1cs friss petrezselyem
2 dl húsalaplé
5 dkg vaj
 olívaolaj
 fehérborecet
 méz
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Lebbencsleves

    10 dkg füstölt szalonnát megpirítunk, leszűrjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 15 dkg lebbencstésztát, majd kivesszük. Ugyanebben a zsiradékban 1 fej...

    tovább
  • Padlizsánkrém

    2 padlizsánt is és 2 kápia paprikát tűzhely nyílt lángján megsütjük. A már feketedő és belül puha kápiát megszabadítjuk a "bőrétől", majd felcsíkozzuk és egy...

    tovább
  • Fokhagymás marhafarok, rebarbara szósszal

    4 szál rebarbarát fél kk fahéjjal, 6 szegfűszeggel, fél rúd vanília kikapart magjával, és ízlés szerint cukorral feltesszük főni. Ha megpuhult, belekeverünk 2...

    tovább

Cukkini spagetti

  • cukkini_spagetti

2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott sárgarépát finomra vágott póréhagymán, kevés olívaolajban megpirítunk sózzuk, borsozzuk és hozzáadunk 1 db szintén kockára vágott kaliforniai paprika és egy kis friss chilit. Összeforraljuk, ha kell felöntjük húsalaplével, és figyelünk arra, hogy maradjon egy kis leve. A végén néhány csepp mézzel forgatjuk össze. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

Szóljon hozzá