Hozzávalók

4 személyre
15 dkg amaréna meggy
1teáskanál friss tárkony
15 dkg 70%-os étcsokoládé
3tojássárgája
12 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg kakaópor
3 dl tejszín
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Csokoládés fondant meggyel

  • csokolades_fondant_meggyel

Apróra vágunk 15 dkg amaréna meggyet és 1 teáskanál friss tárkonyt. Gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét. Kihabosítunk 3 db tojássárgáját 12 dkg cukorral. Majd hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét, 20 dkg vajat, 10 dkg kakaóport, 3 dl felvert tejszínt, az apróra vágott amaréna meggyet és a tárkonyt. Egy terrine formát folpackkal kibélelünk és a csokoládékrémet beletöltjük. 3 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

  • Angela

    2015. 01. 21., 20:52:21

    Kedves Bitta,

    nem maradt ki semmi, zselatint ebben az esetben nem használunk, mert az étcsokoládé a fondantban található "kevés vizet" kvázi felfogja.

    Azt javaslom, hogy 70% csokoládéval készítsd el. :)

    Ez kimaradt, és nagyon fontos :)

  • Dia1211

    2014. 02. 23., 17:23:35

    De, kimaradt a zselatin

  • bitta

    2013. 02. 16., 11:05:46

    Nekem sajnos nem állt össze, folyékony maradt. Persze az íze isteni, de nem lehet, hogy valami kimaradt a leírásból?

Szóljon hozzá