Hozzávalók

2 fő
½vagy 1 maradék grillcsirke
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg sütni való mozzarella
1 csomag fehér spárga
1 db citrom
1 db lime
1 dl méz
2 csomag petrezselyem
2 dl olívaolaj
3 dl étolaj
10 dkg zsemlemorzsa
½édeskömény
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Csirkeropogós citromos mézes spárgasalátával

  • csirkeropogos_citromos_mezes_rd

Körübelül 30-40 dekagramm sültcsirkehús maradékot nagyon apróra összevágunk vagy darálunk. 2-3 dekagramm vajból, 1 evőkanál lisztből és másfél-két deci tejből egy sűrű besamellt készítünk, amit sózunk, borsozunk és hagyunk kihűlni.

20 dekagramm spárgát megpucolunk, majd sós, enyhén citromos vízben félpuhára főzünk. A spárgasípokat lehűtjük, majd 1 evőkanál mézből, két deciliter olívaolajból, egy citrom illetve egy fél lime facsart levéből készítünk egy öntetet. Sózzuk borsozzuk, belevágunk egy negyed nyers vékonyra szeletelt édesköményt és egy kis csomag aprított petrezselymet. Ebbe az öntetbe helyezzük a spárgát.

A besamellt összekeverjük a csirkehússal, hozzáadunk egy darab tojás sárgáját, sózzuk borsozzuk, összedolgozzuk, a masszából gombócokat formázunk és a közepükbe egy-egy kis kocka mozarella sajtot helyezünk. A gombócokat zsemlemorzsába forgatva forró olajban pirosra sütjük.

Tálaláskor a spárgasalátát a forró ropogósok mellé helyezzük.

Szóljon hozzá