Hozzávalók

3-4 fő
1 kg burgonya
30 dkg liszt
2evőkanál
1lapos evőkanál
1/2 kg csirkemell
1/2olaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Aranygaluska és Ferdinánd kalács

    5 deka élesztőt, 2 kávéskanál cukorral tejben felfuttatunk. 1 kg lisztben 10 deka margarint elmorzsolunk, hozzáadunk 1 tojást, 2 csapott teáskanál sót, 1/2...

    tovább
  • Hagymás kifli

    A kifli tésztájához összegyúrunk 30 dkg lisztet, 1 kis kanál sót, 2 dl tejben, 1 evőkanál cukorral felfuttatott 3 dkg élesztőt és 1/2 dl olajat. Majd letakarva...

    tovább
  • Borzas Kata

    30 dkg lisztet, 1 késhegynyi sütőport, 20 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 10 dkg cukrot jól összedolgozunk és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta jól...

    tovább

Csirkemellel töltött krumplis pogácsa

  • csirkemellel_toltott_krumplis_pogacsa

1 kg főtt, áttört burgonyát összegyúrunk 1 lapos evőkanál sóval, 2 evőkanál zsírral, 30 dkg liszttel majd körülbelül 3 mm vastagságura kinyújtjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: vékony csíkokra vágott 1/2 kg csirkemellet megsózunk, lisztben megforgatjuk majd olajban készre sütjük. A csirkemelleket ráhelyezzük a tésztára, körbevágjuk, a két végét összehajtjuk és a széleit összenyomkodjuk. Az így kapott kis pogácsákat tepsibe helyezzük és 20-25 percen keresztül 180-190 fokon, átfordítva pirosra sütjük.

Szóljon hozzá