Hozzávalók

4 személyre
30 dkg csirkemáj
125 g vaj
1 g kakukkfű
2tojás
1 g
1 g bors
1 gerezd fokhagyma
 
1alma
2 evőkanál cukor
2 dl fehérbor
1 g sáfrány
1 g csillagánizs
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Vörösboros kakas - coq a vin

    Egy fiatal kakas mellét és combját nagyobb darabokra vágjuk.  70 gramm répát, 70 gramm zellert, 70 gramm hagymát, 40 gramm gombát és 40 gramm szalonnát szintén...

    tovább
  • Hagymás lepény

    Először elkészítjük a tésztát. 200 gramm lisztet a vajdarabkákkal, egy csipet sóval, 1 tojás sárgájával, egy kevéske vízzel, egy maréknyi reszelt parmezánnal...

    tovább
  • Sült sütőtökleves

    Egy kisebb sütőtököt meghámozunk, és kimagozunk. / Kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadunk 100 gramm hagymát és egy sütőtálba tesszük. Megszórjuk egy csipet sóval,...

    tovább

Csirkemáj pástétom marinált almával

  • csirkemaj_pastetom_marinalt_almaval

A pástétomhoz kell 300 gramm megtisztított csirkemáj. Egy tálba tesszük 2 tojással, egy gerezd aprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára aprítjuk. A végén hozzáöntjük a 125 gramm olvasztott vajat.

A masszát fóliával bélelt formába öntjük. Ezután az egészet lezárjuk alufóliával. A pástétomot vízfürdőben, 90 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A marinált almához egy lábosban felolvasztunk két evőkanál cukrot, majd felöntjük 200 milliliter fehérborral. Megszórjuk 1 gramm sáfránnyal és 1 gramm csillagánizzsal. Egy kicsit forraljuk, majd a kívánt formára vágott almát beledobjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Szóljon hozzá