Hozzávalók

4 személyre
30 dkg csirkemáj
125 g vaj
1 g kakukkfű
2tojás
1 g
1 g bors
1 gerezd fokhagyma
 
1alma
2 evőkanál cukor
2 dl fehérbor
1 g sáfrány
1 g csillagánizs
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tőkehal zöldfűszeres morzsával és kuszkusszal

    Először a kuszkuszt készítjük el. Egy lábosban felforralunk fél liter levest. Ekkor beleszórjuk a 100 gramm kuszkuszt, és a lábost lehúzzuk a tűzről. 4 perc...

    tovább
  • Ravioli, zsályás vajjal

    A tésztához kell 400 gramm finomliszt, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, egy kis víz, olívaolaj, egy csipet só. Összedolgozzuk, majd műanyag fóliába csomagolva...

    tovább
  • Cukkíni leves

    Olajon egy fej aprított hagymát egy gerezd fokhagymával megfuttatunk, és 3 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit, egy szem burgonyát, és...

    tovább

Csirkemáj pástétom marinált almával

  • csirkemaj_pastetom_marinalt_almaval

A pástétomhoz kell 300 gramm megtisztított csirkemáj. Egy tálba tesszük 2 tojással, egy gerezd aprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára aprítjuk. A végén hozzáöntjük a 125 gramm olvasztott vajat.

A masszát fóliával bélelt formába öntjük. Ezután az egészet lezárjuk alufóliával. A pástétomot vízfürdőben, 90 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A marinált almához egy lábosban felolvasztunk két evőkanál cukrot, majd felöntjük 200 milliliter fehérborral. Megszórjuk 1 gramm sáfránnyal és 1 gramm csillagánizzsal. Egy kicsit forraljuk, majd a kívánt formára vágott almát beledobjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Szóljon hozzá