Hozzávalók

4 személyre
30 dkg csirkemáj
125 g vaj
1 g kakukkfű
2tojás
1 g
1 g bors
1 gerezd fokhagyma
 
1alma
2 evőkanál cukor
2 dl fehérbor
1 g sáfrány
1 g csillagánizs
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Marhapofa, céklaraguval

    Egy nagy lábosban olajat hevítünk, és megfuttatjuk rajta a durvára vágott 200 gramm zellert, 200 gramm répát, 200 gramm hagymát. Felöntjük vízzel. tovább

  • Zöldborsópüré szalonna chips-szel

    Először elkészítjük a szalonna chips-et. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral befedünk, és ráfektetjük a 200 gramm szalonna szeletet. Egy...

    tovább
  • Tom yum leves, marhahússal

    1 db citromfüvet, chili paprikát, 3 gerezd fokhagymát, 30 gramm gyömbért, 100 gramm hagymát nagyobb darabokra vágunk. Egy lábosban olajat hevítünk, és...

    tovább

Csirkemáj pástétom marinált almával

  • csirkemaj_pastetom_marinalt_almaval

A pástétomhoz kell 300 gramm megtisztított csirkemáj. Egy tálba tesszük 2 tojással, egy gerezd aprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára aprítjuk. A végén hozzáöntjük a 125 gramm olvasztott vajat.

A masszát fóliával bélelt formába öntjük. Ezután az egészet lezárjuk alufóliával. A pástétomot vízfürdőben, 90 fokos sütőben 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A marinált almához egy lábosban felolvasztunk két evőkanál cukrot, majd felöntjük 200 milliliter fehérborral. Megszórjuk 1 gramm sáfránnyal és 1 gramm csillagánizzsal. Egy kicsit forraljuk, majd a kívánt formára vágott almát beledobjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Szóljon hozzá