Hozzávalók

2 fő
66gr tönkölydara
33gr zabkorpa
100 ml tej
37gr nyírfacukor
1tojás
1 db barack
1 db citrom
1 db vaníliarúd
 xilit
 olaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csokoládé szuflé

    Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a teavajat és két tojás sárgáját. A két tojás fehérjét konyhai robotgépben egy csipet só...

    tovább
  • Zabos palacsinta

    6 db zabos palacsinta elkészítéséhez, öntsd össze egy magas falú edényben a tejet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a zabpelyhet, a 2 tojást, a mandulát, egy...

    tovább

Császármorzsa baracklekvárral

  • csaszarmorzsa_baracklekvarral_ft

A tönkölydarát, a zabkorpát, fél citrom reszelt héját, 1 vaníliarúd magjait és a tejet elvegyítjük egy tálban. Egy tojás sárgáját 7 gramm nyírfacukorral, a fehérjét egy csipet sóval habosra keverjük, majd egymás után a tálba forgatjuk. Forró olajra öntjük az összekevert masszát, majd folyamatosan kevergetve morzsára pirítjuk. A „lekvárhoz” egy serpenyőben 30g nyírfacukrot olvasztunk, és ebben 1 kockára vágott barackot 1 citrom levével puhára párolunk, majd a császármorzsa mellé tálaljuk.

Szóljon hozzá