Hozzávalók

2
2,5 dl zöldség alaplé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
 gyömbér
3 db édesburgonya
 koriander
 chili
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Sült fokhagymás hagymakrémleves

    A fokhagyma gerezdjeit héjukban, kevés olíva olajon lassan megpirítjuk, majd kivesszük, megpucoljuk, a kefirhez keverjük és leturmixoljuk. Ugyanabban az...

    tovább
  • Pirospaprika krémleves

    A kápia paprikát megsütünk és megpucolunk. Közben a zöldség alaplében a finomra vágott vöröshagymát és két gerezd fokhagymát puhára főzzük. Az alaplevet...

    tovább

Chilis gyömbéres édesburgonya leves

  • chilis_gyomberes_edesburgonya_leves_ft

A zöldség alaplébe tegyünk egy fej vékonyra szeletelt vöröshagymát. a két gerezd fokhagymát és ennek megfelelő mennyiségű gyömbért szintén vágjuk apróra, tegyünk a fazékba, majd főzzük az alapanyagokat együtt puhára. Előzőleg az édesburgonyát tegyük a sütőbe, körülbelül 1 órára. Aztán húzzuk le a héját, majd kanalazzuk bele az ízesített alaplébe és turmixoljuk össze. Tálaláskor a levest koriander zölddel és vastagra vágott chili karikákkal ízesítsük.

Szóljon hozzá