Hozzávalók

2 személyre
50 g pekándió
50 g fenyőmag
150 g cékla
 Balzsamecet
150 g alma
50 g nyírfacukor
55 g vaj
55 g barnacukor
55 g mandulaliszt
csipet
55 g liszt
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Céklás-almás morzsa

  • ceklas_almas_morzsa

Egy keverőtálban összekeverünk mandulalisztet, barnacukrot, lisztet és vajat, majd jól összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fél órára a hűtőbe tesszük. Egy tálban összeöntünk felkockázott almát és előfőzött és felaprított céklát.

Meglocsoljuk pár csepp balzsamecettel, megszórjuk kevés nyírfacukorral, jól átforgatjuk, majd hozzáadunk felaprított, majd szárazon megpirított pekándiót és fenyőmagot.

Az egészet kivajazott formákba töltjük, megszórjuk a lereszelt tésztával és 180fokon 15perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor céklával és a felhasznált magvakkal díszítjük.

Szóljon hozzá