Hozzávalók

4 fő
30 dkg cékla
5 dkg vaj
1 fej lilahagyma
3 dl tejszín
3 db tojás
1 db citrom
5 dkg kéksajt
5 dkg zsíros sajt
5 dkg liszt
½ csomag snidling
 őrölt szerecsendió
 
 bors
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Főtt tojás pirított cukkínire hasaltatva

    A tojásokat keményre főzzük. Ez idő alatt az egy ujjnyi vastagra vágott cukkínit megpirítjuk olívaolajon.Egy tojás sárgájából, kevés mustár hozzáadásával,...

    tovább
  • Csőben sült zöldségtál

    A sárgarépát vékony, ovális lapokra vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a vékonyra szelt cukkínit és a vastagabb darabokra vágott csiperkét....

    tovább
  • Főtt tojás dióval

    Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy lábosba, és törjük össze villával....

    tovább

Céklapuding sajtmártással

  • ceklapuding_sajtmartassal

2 dekagramm vajon 1 felszeletelt lilahagymát és 2 gumó előfőzött szeletelt céklát megpirítunk. Felöntjük 2 és fél deciliter tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Tíz percig pároljuk. Hozzáadunk 3 db tojást, beleszórunk kevés lisztet, majd leturmixoljuk. Vajazott lisztezett suflet formába tesszük. 110 fokos sütőben vízzel félig teli tepsibe állítva kb. 1 órán keresztül sütjük.

5 deka kéksajtot és 5 deka zsíros sajtot összetördelve olívaolajon megfuttatunk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük 2-3 deciliter tejszínnel. A mártást beforraljuk, és tálaláskor ezt adjuk a céklapudinghoz.

Szóljon hozzá