Hozzávalók

4 fő
300 g cukkíni
1hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk olívaolaj
350 ml szárnyas leves
 só, bors
300 g felezett zöld kagyló
100 ml fehérbor
75 g 12% tejföl
 bazsalikom levél
 parmezán
2 szelet kenyér
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Cukkíni leves kagylóval

A cukkínit felaprítjuk.
A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig alacsony hőmérsékleten főzzük. Pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt.  
A kagylót megtisztítjuk, és a fehérborban 5 percig főzzük. A kagylót az átszűrt levével együtt a cukkíni püréhez keverjük, és megszórjuk bazsalikommal és parmezánnal.

  • ddave

    2011. 09. 08., 10:28:46

    Olvassa vissza amit ír, mielőtt véleményt mond. Ha magától nem megy a helyesírás, akkor használjon ellenőrző programokat.
    Kicsit nevetséges a negatív kritika, ha ennyi nyelvtani hibával van előadva.

  • Gál Alla

    2011. 09. 06., 16:18:25

    Lassú-ú-ú... Álmasító-ó-ó.. Unalma-a-a-sss!!!..
    A "végeredmény" értékelése nem túl híteles... Nézze vissza a felvételeket... Ilyen sikerrel már a kóstolás előtt, sőtt a főzés előtt is lehet (bocsi) "nyűgni a gyönyörtől"...

Szóljon hozzá