Hozzávalók

6 fő
 A tésztához: 1 tojás
1 csipet
 annyi rétesliszt, amennyit felvesz
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Csomós tésztaleves - Algyő

A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg krumpli, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 szál sárgarépa, 1 csokor zöldség zöld a gyökerével, 2 szál zellerzöld, 1 fehérpaprika, ízlés szerint só

A tésztát meggyúrjuk, fényes cipóvá formálva tállal leborítva fél óráig pihentetjük. Addig elkészítjük a leves-alapot. A vöröshagymát apró kockára vágva a zsíron megdinszteljük, és a kockára vágott krumplit és zöldségeket hozzáadjuk, majd tovább dinszteljük. Rátesszük az őrölt pirospaprikát, és 2 liternyi vízzel felöntjük, megsózzuk, beletesszük a fehérpaprikát, a zöldség zöldet és a zeller zöldet. Amíg megfő a leves, kinyújtjuk a tésztát, meglocsoljuk olvasztott zsírral, meghintjük borssal és őrölt pirospaprikával. Ezután derelyevágóval 12x4-5 cm-es téglalap alakú darabokra vágjuk, a kis darabokat lazán feltekerjük, és laza csomót kötünk rá. Beletesszük a levesbe, és újraforrástól számítva 10 percig főzzük. Ekkor ellenőrizzük a csomókat, hogy átfőttek-e? Tálalás előtt friss, apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk a levesbe.

Szóljon hozzá