Hozzávalók

3-4 fő
 Linzer tésztához:
60 dkg liszt
40 dkg hideg vaj
20 dkg porcukor
2tojássárgája
 Csokikrémhez:
25 dkg csokoládé
2 dl tejszín
25 g glükózszirup
5 dkg vaj
 pirosbogyós gyümölcsök
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Csokis-piros bogyós pite

  • Csokis_pirosbogyos_pite

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Majd a tésztát kinyújtjuk és a pietformába egyengetjük, belenyomkodjuk. Nehezékkel 190 fokon elősütjük a tésztát. Közben a felforralt tejszínt a feldarabolt csokira öntjük és összekeverjük, míg a csoki elolvad, belekevrjük a vajat és a glükózszirupot is. A csokis masszát az elősütött tésztára öntjük, hűtőben kihűtjük, míg megszilárdul. Piros bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

Szóljon hozzá