Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg csirkemell filé
1 csomag réteslap (16-os)
3 fej vöröshagyma
2 csokor petrezselyem
3 dkg friss gyömbér
15 dkg tört mandula
1 db narancs
5 dkg porcukor
2 dkg fahéj
15 dkg vaj
4 db tojás
1 csipet sáfrány
0,5 dl olívaolaj
 
 őrölt bors
 őrölt kurkuma
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Csirkés pastilla

  • Csirkes_pastilla

Felhevített olajon az apróra vágott hagymát és a petrezselyemzöldet lepirítunk.
Hozzáadunk kurkumát, sót, borsot, fahéjat és kevés sáfrányt. Ekkor tesszük bele a nagyobb darabra vágott csirkemellet, néhány percig pirítjuk, majd vízzel felengedjük és puhára főzzük.
A húst kivesszük, félretesszük hűlni. A fűszeres levet a tojásokkal elkeverjük. Inkább rántotta sűrűségű legyen.
A mandulát megpirítjuk, összekeverjük a porcukorral és a narancs levével. Egy porcelán vagy jénai edényt megkenünk vajjal, egy adag réteslappal elkezdjük kibélelni. Megint megkenjük vajjal.
Beletesszük a fahéjjal fűszerezett, darabolt csirkehúst, majd letakarjuk egy újabb adag réteslappal.
Erre tesszük rá a tojásos keveréket és ismét lefedjük réteslappal.
Vajjal megkenjük és a narancsos, porcukros mandulát szórjuk rá.
Szépen behajtogatjuk a kiálló réteslapokat, megkenjük vajjal és 160 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Szóljon hozzá