Hozzávalók

3-4 fő
4 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
5 dkg sertészsír
1 gerezd fokhagyma
30 dkg liszt
2 db tojás
 
 őrölt bors
 őrölt kömény
 fűszerpaprika
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Csirkepörkölt

  • Csirkeporkolt

Sertészsíron lepirított, finomra vágott vöröshagymával, fűszerpaprikával pörköltalapot készítünk. Hozzáadjuk a darabolt paprikát, paradicsomot, fűszerezzük őrölt borssal, köménnyel, fokhagymával, majd hozzáadjuk a csirkecombokat és puhára pároljuk. Lisztet tojással, sóval, kevés vízzel összedolgozzuk, forró vízbe galuskákat szaggatunk. Ezzel tálaljuk a csirkepörköltet.


Szóljon hozzá