Csirkemell Caprese Torony Serpenyős Krumplival

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A csirkemelleket egyforma szeletekre vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk a őket, hogy mindenhol egyforma, kb. 1 cm vastagok legyenek. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket mindkét oldalukon. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és szeletenként kisütjük a húst, oldalanként 4-6 percig. A mozzarellát és a paradicsomot egyforma szeletekre vágjuk. Tornyot építünk a hozzávalókból: alulra egy szelet hús, rá, a hús méretétől függően, 1-2 szelet mozzarella, erre 1-2 levél bazsalikom, 1-2 szelet paradicsom, majd megint egy szelet hús. A tetejére megint tegyél egy darabkát a sajtból, a bazsalikomból és a paradicsomból. Fogpiszkálóval összetűzzük a tornyokat. A krumplikat megmossuk, lábosba tesszük, felöntjük hideg vízzel és félpuhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a krumplikat és krumplinyomóval egy kicsit mindegyiket összetörjük, hogy éppen csak megroppanjanak. Mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, amíg megpirulnak. Tálalás előtt megszórjuk nagyszemű tengeri sóval.

vissza a listára