Hozzávalók

3-4 fő
150 gramm sertés szűzpecsenye
2 db tortilla
1 fej kisebb lila hagyma
1/2sárga paprika
1/2piros paprika
2 evőkanál olívaolaj
 só és bors
125 gramm sütni való sajt (kemény mozzarella vagy gruyere)
2 db nagyobb paradicsom
1 db kisebb chili paprika
1 csokor koriander zöldje
2 evőkanál olaj
2 evőkanál borecet
 
 cukor
1 pohár tejföl
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább
  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább

Csirke quesadilla csípős salsával

  • Csirke_quesadilla_csipos_salsaval

A húst és a zöldségeket csíkokra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikákat. Megszórjuk sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.
Egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a tortilla-kat.
A tortilla-k egyik felére tesszük a zöldséges keveréket, megszórjuk a sajttal, és összehajtjuk.
A 180 fokos sütőbe tesszük és 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A paradicsomokat kisebb kockákra vágjuk.
A koriandert és a chili paprikákat apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, sót, cukrot a paradicsommal.
A quesadilla-t tejfölell kínáljuk.

Szóljon hozzá