Hozzávalók

3-4 fő
200gr csicseriborsó konzerv
120gr polip
20gr vöröshagyma
80gr burgonya
30 ml olívaolaj
50 ml napraforgóolaj
 babérlevél
20gr petrezselyem
 só, bors
20gr kruton
20gr fokhagyma
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Csicseriborsó krémleves polippal

  • Csicseriborso_kremleves_polippal

A polipot alaposan megmossuk, egy edénybe tesszük a vöröshagyma és fokhagyma felével, valamint a petrezselyemmel, és fedő alatt lassú tüzön körülbelül 2 óráig főzzük, anélkül, hogy egyetlen alkalommal is felemelnénk a fedőt.

Amikor megfőtt, darabokra vágjuk.

Előkészítésképpen a hagymát és a fokhagymát megmossuk.

Majd apróra vágjuk.

Megpucoljuk a burgonyát.

Kockákra vágjuk.

Egy edénybe olajat öntünk.

Beletesszük a hagyma felét, majd a fokhagyma felét is.

Valamint a burgonyát.

A hagymát üvegesre pirítjuk.

Öntünk rá egy kevés meleg vizet.

Amikor a víz lefőtt, beletesszük a csicseriborsót.

Beledobjuk a babérlevelet.

Annyi meleg vizet öntünk rá, hogy ellepje a hozzávalókat.

Sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a krutont.

Amikor a zöldségek megfőttek, turmixgépbe tesszük.

Összeturmixoljuk.

Majd visszatéesszük a tűzhelyre mérsékelt lángra.

A levest egy tálba öntjük, beletesszük a polipot, és a krutonnal díszítjük, amit előzőleg oregánóval, sóval, borssal valamint olívaolajjal fűszereztünk, és 200 fokos sütőben megpirítottunk

Szóljon hozzá