Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg előfőzött csicseriborsó
10 dkg főtt árpagyöngy
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 db chili paprika
 őrölt koriander
 őrölt római kömény
 curry por
1 dkg friss gyömbér
1,5 dl kókusztej
5 dkg paradicsompüré
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Roston sült polenta

    A polentát felszeleteljük, a szalonnát vékony csíkokra vágva megpirítjuk. A csíkokra vágott kelkáposztát olíva olajon megpirítjuk. Tejszínt öntünk hozzá,...

    tovább
  • Krumpliderc - Balástya

    A krumplit karikára vágva sós vízben megfőzzük, és leszűrjük a levét. A vöröshagymát a zsírban üvegesre dinszteljük, rátesszük a frissen őrölt borsot, és...

    tovább
  • Csipkeszőlő (egres) mártás - Magyarkeszi

    Kb. 30 dkg gyümölcsöt megtisztítunk, megmosunk. 1 liter vízbe tesszük csipet sóval, és 10 teáskanál cukorral. Fedő alatt főzzük.Kb. fél óra múlva rántást...

    tovább

Csicseriborsó gerslivel

  • Csicseriborso_gerslivel

1 fej finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát chili paprikával megpirítunk. Hozzáadunk kevés paradicsompürét. Őrölt korianderrel, római köménnyel, friss gyömbérrel és curry porral fűszerezzük. Hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót és árpagyöngyöt. Kevés vízzel, vagy alaplével felöntve puhára pároljuk. Sózzuk. A végén kókusztejjel beforraljuk. Tálaláskor friss korianderrel szórjuk.


Szóljon hozzá