Csevapcsicsa És Ajvár

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A húsokat sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, nagyon kevés szódabikarbónát, néhány korty szénsavas vizet és alaposan összedolgozzuk. Kis hengereket formázunk a húsból, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük. Tálalhatjuk ajvárral és friss, vágott zöldségekkel (lilahagyma, uborka, paprika, paradicsom, saláta).

Az ajvárhoz a padlizsánt és a paprikát forró sütőben barnára sütjük, majd meghámozzuk. Egy keverőtálban finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és az olívaolajjal alaposan pürésítjük. Ízesítjük sóval, citromlével, majd borsozzuk. Pirítóssal vagy csevappal tálaljuk.

vissza a listára