Hozzávalók

3-4 fő
150gr nyírfacukor
150gr mandulaliszt
3tojás
150gr vaj
25 dkg cseresznye
 Őrölt csillagánizs
1 csomag leveles tészta
 Pisztácia a szóráshoz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Cseresznyés mandulakrém levelestésztán

  • Cseresznyes_mandulakrem_levelestesztan

A mandulakrémhez egy tálban kihabosítjuk a nyírfacukrot, mandulalisztet és a tojásokat, majd ha kifehéredett, hozzáadjuk még a vajat.
A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy kevés őrölt csillagánizzsal és állni hagyjuk.
A leveles tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a mandulás masszával, ráhalmozzuk a cseresznyét, az oldalát picit feltekerjük, szilikonos sütőpapíron 180fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük és pisztáciával megszórva tálaljuk.

Szóljon hozzá