Hozzávalók

3-4 fő
4 db báránycsülök
2 fej vöröshagyma
15 dkg aszalt sárgabarack
2 db sárgarépa
0,5 liter száraz vörösbor
10 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
5-6 szál kakukkfű
5-6 levél zsálya
1 csomag friss petrezselyem
5 dkg vaj
0,5 dl méz
2-3 db babérlevél
 
 őrölt bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

Colonial goose

  • Colonial_goose

A báránycsülköt lehetőség szerint egy éjszakára vörösborba áztatjuk.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, a báránycsülköket alaposan sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a tepsibe, majd mellédarabolunk egy nagyobb fej vöröshagymát, illetve a sárgarépát. Hozzáadjuk a babérlevelet, felöntjük kevés borral, majd fedő alatt, 160 fokos sütőben 1,5 órán keresztül sütjük.
Mikor megpuhult, a fedőt vagy fóliát levéve róla magasabb hőfokon, 15-20 perc alatt rápirítunk.
A finomra vágott vöröshagymát olvasztott vajban megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt aszalt barackot, sózzuk, majd borssal és a finomra vágott zsályával, kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük.
Megszórjuk a zsemlemorzsával, átforrósítjuk, majd a felvert tojással összeforgatjuk. Kis halmokat formázunk belőle és forró sütőben néhány perc alatt megsütjük.
Ezt kínáljuk a bárány mellé, illetve a sült sárgarépát, esetleg cikkekre vágott fűszeres sült krumplit.


Szóljon hozzá