Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg tintahal.
2 evőkanál napraforgó olaj
20 dkg liszt
 Ízlés szerint só
 Ízlés szerint bors
2kanál extra szűz olívaolaj
1citrom leve
1kiskanál friss petrezselyemzöldje
1kiskanál friss koriander
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Citromos sült tintahal

  • Citromos_sult_tintahal

Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk
Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk a karikákra vágott tintahal karikákat .
Közben elkészítjük az ecetes öntetet:  egy tálban összeturmixszoljuk az olívaolajat a citromlével, a petrezselyemmel és a korianderrel, amíg sima krémet nem kapunk.
A tintahal karikákat az öntettel együtt tálaljuk.

Szóljon hozzá