Hozzávalók

3-4 fő
 Linzer tésztához:
60 dkg liszt
40 dkg hideg vaj
20 dkg porcukor
2tojássárgája
 levendulaolaj, 2 citrom héja
20 dkg marcipán
3 ek baracklekvár
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Citromos-levendulás keksz

  • Citromos_levendulas_keksz

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Reszelt citromhéjjal, pár csep levendulaolajjal ízesítjük és újra átgyúrjuk. Kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kekszeket, pár órára a hűtőbe tesszük. 190 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük. A kinyújtott, kiszaggatott marcipánkorongokat lekvárral a kekszekhez ragasztjuk.

Szóljon hozzá