Citromkrémes Piskóta

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral robotgéppel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet, az olvasztott vajat, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is, hogy ne nagyon törjön. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába töltjük kb. 20 percig sütjük, de tűpróbát érdemes végezni. Az én kis tepsim 28×15 centis. Sütés, és hűtés után három rétegre vágjuk a piskótát, és megkenjük a krémmel. A szobahőmérsékletű krémsajtot habverővel habosra keverjük a cukorral, vaníliával és a citrommal, majd megtöltjük vele a sütit. Hagyjuk állni a piskótát másfél órát, és utána szeleteljük kockákra. Szobahőmérsékleten a legfinomabb!

vissza a listára