Hozzávalók

3-4 fő
1 rúd lekváros piskótatekercs
1,8 dl joghurt
40 dkg túró
15 dkg porcukor
 citromhéj
5-6 db zselatinlap
15 dkg fagyasztott málna
4 dl tejszín
 Friss gyümölcsök: ribizli, szeder, eper, áfonya
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Charlotte torta

  • Charlotte_torta

Egy üvegtálat kibélelünk folpackkal, lehetőleg légmentesen. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A krémhez összekeverjük a túrót, a joghurtot a porcukorral. Hozzáadjuk a málnaszemeket és az egészet összepürésítjük.Közben a már elkészült lekváros piskótatekercset felszeleteljük és a szeletekkel kibéleljük a folpackkal kibélelt tálat. A zselatinlapokat kifacsarjuk és kevés vízben felmelegítjük, hogy elolvadjon. A málnás krémhez keverjük a habbá vert tejszínnel együtt. A krémet a piskótaszeletekkel bélelt tálba halmozzuk, a tetjére még rakunk piskótát. Befedjük fóliával, egy lapos tányérral lenyomjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Megfordítva kiborítjuk, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Szóljon hozzá