Hozzávalók

3-4 fő
fél ek mustár
1 ek méz
2 ek olivaolaj
fél ek fehérborecet
2-3nagyobb sült cékla
20 dkg kecskesajt
 vegyes salátalevél (rukkola, lollo rosso, jégsaláta, madársaláta)
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Zöldséges mártogatós

     A zöldséges mártogatóshoz szükséged van angol zellerre, uborkára és sárgarépára, amit aztán darabolj fel hasábokra. Ezt követően a natúr joghurtot keverd...

    tovább
  • Citromos makréla

    A makrélafiléket forró olajban citrommal ízesítve mindkét oldalukon megpirítjuk. A többi zöldségből lecsóhoz hasonló színes köretet készítünk. Az egészet...

    tovább

Cékla carpaccio kecskesajttal

  • Cekla_carpaccio_kecskesajttal_sefek_kimeljenek

Tálban kézi habverővel összekeverjük a mustárt a mézzel és az olivaolajjal. Amikor egyneműsítettük, kevés fehérborecetet keverünk hozzá. A sült céklát sóban, 200 C-on 90 percig sütjük, majd meghámozzuk Ha kihűlt, felszeleteljük. A kecskesajtot forró serpenyőben kevés olivaolajon megsütjük. Tálaláskor a szeletelt céklát a tányérban körbe rakjuk, közepére sajtot és különféle friss, zöldsalátákat halmozunk rá. Végül pedig meglocsoljuk salátaöntettel.

Szóljon hozzá