Hozzávalók

3-4 fő
25 dkg liszt
3 ek cukor
2 ek zsír
2 ek fehér ecet (almaecet vagy fehérborecet)
1 db L-es tojás
 fahéj, só
 A krémhez:
50 dkg friss ricotta
12 dkg porcukor
 ¼ tk fahéj
 narancslé, narancshéj
 Marsala bor
15 dkg Kis méretű csokicsepp (étcsoki)
 Díszítéshez: piros koktélcseresznye, tört pisztácia
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Cannolo

  • Cannolo

A tészta hozzávalóit gépben kidagasztjuk. Amikor összeállt, fóliába csomagolva pihentetjük min. 30 percet.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm-esre, kis köröket/ovális alakokat szaggatunk, amiket a cső köré tekerünk. Tojással ragasztjuk össze a tésztát. Bő zsírban kisütjük.
A krém hozzávalóit öszekeverjük és egy habzsák segítségével a kihűlt tésztákba töltjük. Félbevágott koktélcsersznyével és aprított pisztáciával díszítjük.

Szóljon hozzá