Hozzávalók

3-4 fő
4nagy szelet kenyér
 Camembert sajt
2 ek füge chutney
2 tk balzsamecet
4 ek majonéz
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Teljes kiőrlésű rozskenyér

    A kovászhoz egységnyi liszt és víz szobahőmérsékleten, amihez mindennap hozzáteszünk ugyanannyi lisztet és vizet. Egy hét-tíz nap múlva lesz felhasználható...

    tovább
  • Sajtos turbó toast

    Első lépésben készítünk egy besamelt, na de nem a klasszikus módon, ugyanis tej helyett sört használunk.Egy lábosban vajat olvasztok, majd hozzákeverem a már...

    tovább

Camembert sajtos melegszendvics

  • Camembert_sajtos_melegszendvics

A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az egyik kenyérszeletre rakjuk. A sajtot vékonyan megkenünk füge chutney-val és pár csepp balzsamecetet csepegtetünk rá. Befedjük a másik szelet kenyérrel és a szendvicsek külső oldalait vékonyan megkenjük majonézzel. 
Egy száraz serpenyőt mérsékelt lángon felhevítünk és a szendvicseket 4-5 percig sütjük, majd megfordítjuk és lenyomjuk, hogy teljesen összeragadjanak az olvasztott sajttól és így is 4-5 percig pirítjuk. Fontos, hogy alacsony lángon, hosszabb ideig süljenek, így teljesen megolvad a sajt, de nem ég meg a kenyér.

Szóljon hozzá