Hozzávalók

4 fő
40 dkg őszibarack
 porcukor
féldeci rum
1citrom
3tojás
csipet
8 deka vaj
2cl baracklé
16 dkg kristálycukor
8 dkg szeletelt mandula
5 dkg liszt
 citromfű és menta
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Barackhab mandulakosárban

  • barackhab_mandulakosarban_rd

40 deka őszibarackot összeturmixolunk. Ezt ízesítjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, fél deci rummal, egy citrom felének a levével és reszelt héjával. Három tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verünk, majd a gyümölcspéphez keverjük.

A mandulakosárkákhoz 8 deka vajat körübelül 2 centiliter baracklével felolvasztunk, és 16 deka cukrot keverünk hozzá. Pár percig kevergetve főzzük és hozzáadunk 8 deka szeletelt mandulát és 5 deka lisztet. Egy sütőpapírra evőkanálnyi tésztát rakunk, majd 10-12 centiméteres körökre lapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körübelül 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen kis tálkákra borítjuk, hogy kialakítsuk a kosárformát. Ha kihűlt, kanalazzuk beke a barackhabot.

Tálaláshoz díszítsük citromfűvel, mentával, vagy akár valamilyen ehető virággal. 

  • Klaudia

    2013. 04. 23., 10:02:59

    Köszönöm az ötletet! :)

  • Lasanczné Margit

    2013. 03. 18., 13:20:49

    Biztosan jól csinálod, csak sütés előtt keverj bele 1-2 mokkáskanál Utifü Maghéjat.Ez egy íztelen süritőanyag. Bioboltban kapod, egyébként jó hideg krémekhez, meleg ételekhez -főzelékek. Gondolom a tv.Paprika tisztitott vajat használ. Üdv.Margit

  • Klaudia

    2013. 03. 14., 15:17:33

    Sziasztok!
    Egyik délelőtt láttam ezt a receptet és nagyon megtetszett. Pár nappal rá elhatároztam, hogy meg is csinálom a páromnak. Minden jól ment az elején, nagyon finom lett a hab de a kosárral nem birkóztam meg. Beraktam az előmelegített sütőbe a kilapított köröcskéket de 3 perc elteltével összefolytak. Háromszor próbáltam újra megcsinálni, sikertelenül. Nincs valami tippetek, hogy mit csinálhatok rosszul? Előre is köszönöm a választ!

Szóljon hozzá