Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg főtt burgonya
12 dkg finomliszt
5 dkg sertészsír
1 db tojás
10 dkg bacon
1 csomag friss kapor
5 dkg vaj
1 db citrom
kevés bébi spenót
kevés ruccola
1/4 fej jégsaláta
kevés madársaláta
3-4 levél lollo rosso
 olívaolaj
 mustár
 
 őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Padlizsános francia lecsó (Ratatouille)

    A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd a padlizsánt, a cukkinit – minden zöldséget...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább
  • Sütőtökös rizottó

    A vaj felét az olívaolajjal együtt serpenyőben megmelegítjük, majd beletesszük a vékonyra szeletelt hagymát, valamint a kockára vágott sütőtököt.  Megsózzuk,...

    tovább

Burgonyagombóc

  • Burgonyagomboc

A héjában főtt, áttört burgonyát alaposan összedolgozzuk a liszttel, a zsírral és a tojással. Sózzuk és fűszerezzük borssal, valamint friss vágott kaporral. Kétféle gombócot formázunk belőle. Egy kisebbet a levesbetétnek és nagyobbat az előételhez. Forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd a nagyobb gombócokat lecsöpögtetve, kevés vajban megpirítjuk. Olívaolajat citromlével, mustárral, sóval, őrölt borssal kikeverünk és ezzel az öntettel locsoljuk a leveles salátákat. Ennek a tetejére helyezzük a pirított gombócokat, majd ízlés szerint szórhatjuk apró kockára vágott, sült baconnal.


Szóljon hozzá