Hozzávalók

4 fő
 a levesben puhára főtt tyúkhús
2kanál tejföl
2kanál liszt
2tojás
 ízlés szerint só
5-10 dkg liszt a hús forgatásához
fél kg zsír a sütéshez
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Bundás hús - Balástya

A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.

A tojást a tejföllel felverjük, beleszórjuk a lisztet, és ízlés szerint sózzuk. A masszában megforgatjuk a lisztezett húsokat, és forró zsírba tesszük. Minden darabra csurgatunk még a bundából.

Fedő alatt pároljuk, világos zsemleszínűre sütjük, közben megforgatjuk.

Szóljon hozzá