Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg darált sertéshús
15 dkg kenyér
0,5 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
5 dkg mazsola
1,5 dl tej
2 db tojás
1 db alma
5 dkg sárgabarack lekvár
 curry por
 őrölt szegfűszeg
 őrölt gyömbér
 őrölt fahéj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Mexikói tojás "ranchero" módra

    Süssük át a paradicsomokat a chile serranót a hagymát és a fokhagymát egy vaslapon. Így jobb lesz az ízük. Turmixoljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és egy kis...

    tovább
  • Olasz rizottó

    A megtisztított zöldségeket félbe vágjuk, majd serpenyőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezután felöntjük forró vízzel, és sóval ízesítjük. Lassan legalább...

    tovább
  • Cukkínis burgonyarizottó

    Az apró kockára vágott bacont megpirítjuk és megpároljuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. A nagyon apró kockára vágott burgonyát a vöröshagymára tesszük és...

    tovább

Bobotie

  • Bobotie

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, rászórjuk a curry port, a szerecsendiót, a szegfűszeget, a gyömbért és a fahéjat.
Hozzáadjuk a lekvárt. Kevés vízzel felöntve néhány percig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a darált húst, majd az összemorzsolt kenyeret.
Hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt almát. Kb. 15-20 percig fedő alatt pároljuk.
A fűszeres darált húst egy kerámia edénybe öntjük és a tejjel kikevert tojásokat a tetejére öntjük.
190 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá