Hozzávalók

3-4 fő
15 dkg hajdina liszt
5 dkg sima liszt
3 db tojás
5 dkg vaj
1 dkg élesztő
125 ml tej
125 ml tejföl
 
 olaj
csipet cukor
 +tejföl
kevés kaviár nagy szemű fekete v. piros
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Fonott kalács

    Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a...

    tovább
  • Vajas kifli

    Az élesztőt elkeverjük az aludttejjel és a cukorral. A lágy vajat a liszttel összedagasztjuk, majd a sót is hozzáadjuk. Ehhez öntjük az aludttejet és újra...

    tovább
  • Krumplis kifli

    Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél...

    tovább

Blini

  • Blini_wkv

Az élesztőt egy csipet cukorral, langyos tejben felfuttatjuk.
Ezután hozzákeverjük a tejfölt, 2 egész tojást és egy tojás sárgáját.
Ekkor keverjük bele a liszteket és összedolgozzuk.
Kb. 20 percig pihentetjük, majd egy felvert tojásfehérjét hozzákeverünk a tésztához.
Olvasztott vaj és olaj keverékében kis korongokat sütünk belőle.
Tejföllel és kaviárral tálalhatjuk.

Szóljon hozzá