Hozzávalók

4 fő
1 dkg élesztő
1,5 dl tej
20 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg vaj
4 dl tejföl
1 üveg vörös kaviár
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
5 dkg snidling
2 db citrom
 petrezselyem
 cukor
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Blini vörös kaviárral

  • Blini_voros_kaviarral

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a kovásszal. Az így készült sűrűbb palacsintatésztát meleg helyen megkelesztjük. A tésztából közepesen forró serpenyőben kis kör alakú – kb. 8 centi átmérőjű – vastag bliniket sütünk. Az első blinit a tányér közepére helyezzük. Megkenjük lazackaviárral, meghintjük finomra vágott vörös- és lilahagymával. Erre helyezzük a következő tésztalapocskát, amire szintén kaviár és hagyma kerül. A harmadik blinire már csak kaviár kerül. A tányérra tejfölt csepegtetünk, és a kis tornyokat citromcikkekkel és apró hagymahalmokkal kínáljuk.

Szóljon hozzá