Hozzávalók

4 fő
40 dkg bélszín
10 dkg rucola
3,5 dl olívaolaj
2 db tojás
3 dkg dijoni mustár
5 dkg parmezán
5 dkg szárított paradicsom
5cl balzsamecet-krém
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

Bélszíntekercs majonézzel és rucolával

  • Belszintekercs_majonezzel_es_rucolaval

A tojások sárgáját összekeverjük a mustárral, kevés sóval, és folyamatos keverés mellett, vékony sugárban olívaolajat öntünk hozzá. Az így elkészített majonézt összeturmixoljuk kevés rucolával, és reszelt parmezánt adunk hozzá. A bélszínt két olajozott fólia között vékonyra klopfoljuk, majd nyújtófával egyenletesre nyújtjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük balzsamecet-krémmel, valamint dijoni mustárral. A rucolát apróra vágjuk, a húsra szórjuk, ugyanezt tesszük a szárított paradicsommal is. A bélszínt feltekerjük, és 2-3 ujjnyi tekercseket vágunk belőle. Tálaláskor a tányérra kanalazunk egy keveset a rucolás majonézből, erre helyezünk párat a bélszíntekercsekből, és néhány szelet parmezánt vágunk mellé.

Szóljon hozzá