Hozzávalók

4 fő
15 dkg bélszín
5 dkg libamáj
2fél fej konzerv őszibarack
 só, bors
kevés vaj
0,5cl southern comfort whiskey
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
1tojás
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Borjúbélszín citrommal

    A vajat felmelegítjük serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és pároljuk.  Amint a fokhagyma változtat a színén, kivesszük a serpenyőből.  A bélszín szeleteket...

    tovább
  • Angolos hátszín caprese raguval

    A hátszínt olívaolajba pácoljuk, ügyelve, hogy az olaj ellepje teljesen a húst. A pácolás után sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben angolosra sütjük. Hagyjuk...

    tovább

Bélszín libamájjal és őszibarackkal töltve – Keresztúri Feri receptje

A körethez: 20 dkg burgonya, 1 dl tejszín, 2 dk vaj, só, bors, 1 kk szarvasgombás pesztó

A bélszínt kiklopfolom, majd mindkét oldalán sózom, borsozom és félreteszem. A libamájat kis lisztben megforgatom, és kevés vajon, forró serpenyőben mindkét oldalát pirítom 1-1 percig. Ezután kiveszem a serpenyőből a libamájat, és a félkarikára vágott barackot kezdem pirítani a libamáj kisült zsírjában. Épphogy átpirítom, majd visszahelyezem a libamájat, és egy kupica whiskeyvel nyakon öntöm. Mikor ez elpárolog, félrehúzom a tűzről. A bélszínt a libamájjal és a barackkal töltöm, majd feltekerem és bepanírozom. Forró olajba helyezem a bepanírozott bélszín roládot, majd alacsonyabb lángra véve sütöm 6-8 percig, folyamatosan forgatva.
A hámozott, kockára vágott burgonyát kifőzöm, majd leszűröm. Hozzáadom a tejszínt, a vajat, a sót és a borsot, és robotgéppel habosra verem. Befejezésként egy kávéskanálnyi szarvasgombás pesztóval átkeverem, és a felszeletelt bélszín mellé tálalom.

Szóljon hozzá