Hozzávalók

3-4 fő
13 dkg vaj
13 dkg barna cukor
2tojás
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1kiskanál sütőpor
1kiskanál szódabikarbóna
1 dl barna sör
8 dkg étcsokoládé
 
 A krémhez:
3 dl tejszín
3kiskanál porcukor
15 dkg meggy
15 dkg fondant
10 dkg étcsokoládé
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Barnasörös csokoládétorta meggyel

  • Barnasoros_csokoladetorta_meggyel

A tortához összedolgozzuk a hozzávalókat: 13 dkg vajat, 13 dkg barna cukrot, 2 db tojást, 13 dkg lisztet, amit elkeverünk 2 dkg kakaóporral, 1 kiskanál sütőporral és 1 kiskanál szódabikarbónával. Hozzáöntünk 1 dl barna sört, majd belekeverjük a 8 dkg étcsokoládét. Kivajazott 18 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és 170 fokon 45-50 percig sütjük. A krémhez felverünk 3 dl tejszínt 3 kiskanál porcukorral, a kihűlt tortakarikákra kenjük és megszórjuk meggyel. 15 dkg fondant felmelegítünk, elkeverjük 10 dkg olvasztott étcsokoládéval és megkenjük vele a torta tetejét.


Szóljon hozzá